Genieten van de natuurlijke omgeving

Winkelen en recreëren

In Naaldwijk zijn alle belangrijke voorzieningen te vinden die u in een dorp kunt verwachten. Winkelcentrum ‘De Tuinen’, het overdekte winkelcomplex in het centrum, biedt een divers aanbod aan winkels. Van de bekende kleding- en schoenenwinkels tot de Naaldwijkse speciaalzaakjes. Hiernaast is op het Wilhelminaplein één keer per week een gezellige markt met versproducten. Maar ook voor een lekkere lunch of een heerlijk diner zijn er in het centrum een tiental eetgelegenheden waar u terecht kunt en waar u vanaf de woonwijk Woerdblok in nog geen vijf minuten naartoe fietst. Naast een gezellig winkelgebied heeft Naaldwijk ook een ruime keuze aan sportverenigingen, (basis-) scholen en zorgvoorzieningen.

In de zomer is het heerlijk vertoeven bij recreatieplas Het Prinsenbos. Zwemmen, vissen en de (klein) kinderen er laten spelen, het kan allemaal. U kunt er ook heerlijk wandelen en u laten verrassen door de natuur. Rond de recreatieplas kunt u namelijk van alles leren over bloemen en planten dankzij de kruidentuin, het vogelscherm en de vlindertuin. Hiernaast is een heerlijke wandeling door het vleermuizenbos, langs de paddenpoel en de wilgentunnels voor iedereen een uitje. Vele vrijwilligers onderhouden het natuurgebied en zorgen ervoor dat het steeds mooier wordt. De natuurliefhebbers kunnen ook genieten van het groene recreatiegebied De Wollebrand, dat in het midden van gemeente Westland te vinden is. U kunt
hier sporten, ’s winters schaatsen op de visvijver of ontspannen op het terras naast de watersportbaan.

Naast Het Prinsenbos en De Wollebrand fietst u binnen vijftien minuten naar het strand. Lekker uitwaaien of een strandwandeling maken en vervolgens eindigen bij een van de leuke strandtenten. Voor de echte natuurliefhebbers is het Woerdblok bij uitstek een plek om heerlijk te wonen. Bent u meer een liefhebber van een avondje theater? Ook dat is mogelijk in Naaldwijk. Westlandtheater De Naald biedt een ruim aanbod aan voorstellingen. Van een spannende bioscoopfilm tot een komisch toneelstuk. Grote namen treden hier op, maar ook lokale theater- en dansgroepen krijgen de mogelijkheid om optredens te verzorgen.